dijous , maig 23 2019

Germanor sense sospites

 

 

 

 

 

 

 

Horaris i intencions de pregàries en les Eucaristies:

Diumenge:

10:00h: per els qui pertoca

12:00h: Gonzalo Mendez

19:00h: per els qui pertoca

Dilluns:         per els qui pertoca

Dimarts:        per els qui pertoca

Dimecres:     per els qui pertoca

Dijous:           per els qui pertoca

Divendres:   per els qui pertoca

Dissabte:      per els qui pertoca

 

ACTIVITATS PARROQUIALS

Atenció al despatx parroquial: dimarts i divendres, de 18 a 19h.

Confessions: en horari de despatx, 30 minuts abans de la celebració de l’eucaristia o en hores convingudes.

Coral: dimecres, a les 19:30

Adoració del Santíssim: els dijous, a les 19:30, amb el res de vespres.

Dinars parroquials: els dimecres, ens trobem als dinars a ca’l rector. Tothom que ho vulgui està convidat. Cal que avisi a Mn. Joan.

Conferència sobre intel·ligència espiritual i catequesi: aquest dilluns, Mn. Joan ha de donar una conferència sobre catequesi i intel·ligència espiritual a la parròquia del Sant Àngel Custodi. Per aquest motiu no hi haurà missa a les 19h.

Sortida familiar de catequesi: donat el baix nombre de persones que s’hi han apuntant, deixarem la sortida per més endavant, tot estudiant fer una sortida més senzilla per a facilitar la participació.

 

Germanor sense sospites

La multitud dels creients tenia un sol cor i una sola ànima, i cap d’ells no considerava com a propis els béns que posseïa, sinó que tot estava al servei de tots.  Amb gran poder els apòstols donaven testimoni de la resurrecció de Jesús, el Senyor, i la gràcia abundosa de Déu actuava en ells.

Ningú d’entre ells no vivia en la indigència, perquè tots els qui eren propietaris de terres o de cases les venien, portaven el producte de la venda, i el dipositaven als peus dels apòstols. Després era distribuït segons les necessitats de cadascú.

(Ac 4, 32-35)

Aquest diumenge celebrem a totes les Diòcesis el Dia de l’Església diocesana o la Diada de Germanor”, bella expressió per a indicar que entre tots hem de sostenir les necessitats de tota la Comunitat eclesial. No s’escapa a ningú que  les activitats pastorals que l’Església porta a terme, reclamen una dimensió econòmica.

Les notícies que han abundat aquestes darreres setmanes sobre el tema de les immatriculacions de béns immobles al Registre, per part dels Bisbats tendeixen a fer creure que ens hem apropiat d’alguns béns que no eren nostres. I no és així de cap manera. Els funcionaris del Registre han fet les coses bé i han inscrit només quan hi havia fonament. En tots els casos s’han seguit els procediments legals previstos en la normativa vigent sobre els béns que des de temps immemorial han estat propietat de l’Església. No podem oblidar que la llei no permetia l’accés dels béns eclesiàstics als Registres de la Propietat, en part com a resultat de les desamortitzacions sofertes a Espanya al segle XIX.

En conseqüència, i per responsabilitat històrica i patrimonial, l’Església, pel bé de la comunitat cristiana i al servei de tota la població ha exercit aquest dret ja que no hi havia dubtes sobre de qui eren aquests béns, i de fet ja figuraven al Cadastre. No s’ha pres res a ningú. Allò que era de l’Església, de les Parròquies o del Bisbat d’Urgell, ara s’ha inscrit. I si en algun lloc concret hi hagués hagut algun error, es podria esmenar. No és justa, per tant, la sospita permanent amb remor d’anticlericalisme sobre el que l’Església ha fet al llarg de la història: hem defensat i cuidat responsablement del patrimoni, les esglésies i els béns de tots els cristians. I tothom qui ho consideri sense prejudicis, reconeixerà que ha estat així.

Ara la Jornada de Germanor, un any més, ens ve a recordar que aquesta “construcció de l’Església” és més que els temples i rectories, encara que siguin necessaris. L’Església es va realitzant a la catequesi, la pastoral envers els joves i les famílies, les colònies i l’esplai, els seminaris i la formació dels laics, l’atenció als malalts, l’ajut de càritas envers els pobres, les missions i l’ajuda al tercer món, el manteniment del personal contractat per a

les accions pastorals, l’acció dels religiosos i religioses, els mitjans de comunicació social, els temples i altres dependències d’acció pastoral, etc. Amb el vostre ajut podrem anar-ho fent i ampliant segons les necessitats que anirem tenint, i que són grans. Ajudar és ser-ne corresponsables, i ho ajudarem si ens ho estimem. Cal agrair a tots els qui, en les declaracions de la renda, marqueu lliurement la “x” en la vostra declaració –tant si és negativa com positiva-. És compatible amb la destinació a d’altres fins socials, ja que no s’exclouen els dos. Comporta també anar fent camí cap a l’autofinançament i un esforç de major transparència informativa en els comptes.

L’Estat permet que les persones que volen ajudar l’Església ho puguin fer a través de l’assignació tributària. S’evita així cap aportació directa de l’Estat, i no és un diner públic sinó que lliurement l’assignen o no els ciutadans a una confessió religiosa o a una finalitat social, o a les dues a la vegada. Aquesta aportació a través de l’IRPF només representa cobrir el 25% de les necessitats bàsiques de l’Església, i el 75% restant ve directament de la generositat dels fidels a través de campanyes, subscripcions i donatius directes. Gràcies per la vostra generositat mantinguda

 

+ Joan-Enric Vives, Arquebisbe-Bisbe d’Urgell

 

 

About Jordi Cerdà

Veure també

Hay salida!

            DIUMENGE II de PASCUA 27 d’Abril de 2019 Horaris …

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies