dijous , maig 23 2019

DIUMENGE V de QUARESMA

 

 

 

 

 

HORARIOS DE SEMANA SANTA

Domingo de Ramos: Misa 10h, 12h, y 19h. Bendición de ramos a las 12h.

Jueves Santo: Misa de la Cena del Señor, a las 20h.

Viernes Santo: viacrucis a las 11h. Celebración de la pasión a las 12h.

Vigilia Pascual: Celebración de la Vigilia Pascual a las 22h. Acabaremos compartiendo un refrigerio y felicitándonos la Pascua.

Domingo de resurrección: Misa solemne a las 12h.

 

Horaris i intencions de pregàries en les Eucaristies:

Diumenge:

10:00h: Miguel Sanchez

12:00h: per els qui pertoca

19:00h: per els qui pertoca

Dilluns:         per els qui pertoca

Dimarts:        per els qui pertoca

Dimecres:     per els qui pertoca

Dijous:           per els qui pertoca

Divendres:   per els qui pertoca

Dissabte:      per els qui pertoca

ACTIVITATS PARROQUIALS

Punt d’acollida laboral: punt d’assessorament per derivar a les persones al servei més adient de l’itinerari laboral de Càritas, ajudant a millorar les possibilitats de trobar feina. Dijous de 10 a 11:30h. Aquest dijous, però, el servei romandrà tancat.

Hora Santa: dijous sant, una estona després de la celebració de la cena del Senyor, hi haurà “l’hora Santa”.  És tradició que els cristians acompanyem, a setmana Santa amb més intensitat, la vivència interna que va fer Nostre Senyor. És per això que dediquem una estona per estar davant seu i contemplar amb ulls de fe la seva disposició, gestos, paraules i mirades.

Missa Crismal: dimarts sant, a les 11h, (tot i que l’Església universal proposa el dijous), l’església de Barcelona reuneix els seus preveres a la Catedral, en una celebració en què, per una banda, es consagren els sant olis que es faran per beneir i consagrar persones i objectes al llarg d’aquest any litúrgic. Per altra banda, els preveres renoven les seves promeses sacerdotals. Us animem a participar-hi.

Donatius a la parròquia: IBAN ES96 2100 1017 7602 0001 4826. És important que indiqueu el concepte “Donatiu”.

Rams

Luego añadió:

–Jesús, acuérdate de mí cuando comiences a reinar.

Jesús le contestó:

–Te aseguro que hoy estarás conmigo en el paraíso.. (Lc 23, 42-43).

Fa prop de 2000 anys que el Crist entrava a la ciutat de Jerusalem muntat dalt d’un ase. Els hi explicàvem aquests dies als infants de la catequesi que l’ase era, en temps de Jesús, un animal per temps de pau. Normalment l’ase feia feines del camp com llaurar, ajudar a la sembra…, i també s’emprava com animal de càrrega per transportar mercaderies als diferents mercats dels pobles més propers. Treballar el camp, i desenvolupar l’activitat econòmica i comercial amb normalitat eren accions que sols es podien desenvolupar plenament en temps de pau.

Quan els pobles entraven en conflictes i en guerres aquestes activitats era molt més difícil de dur-les a terme. Jesús opta per entrar a la ciutat no pas amb un cavall com ho faria qualsevol cabdill polític o militar. En la posada en escena d’aquella entrada a Jerusalem a Jesús no se li escapa ni el detall més insignificant. Vol donar la imatge del que és i pretén, i no vol donar la imatge del que decididament no és, no vol ser-ho, ni vol que el facin. És rebut a Jerusalem com els grans personatges, però el Crist sols vol que es mesuri la grandesa de la seva persona i missió des de la capacitat d’estimar de cadascú.

De fet ha vingut a Jerusalem i a les nostres vides per demostrar-nos no la força de les armes, de la violència, de l’opressió… Ha vingut per mostrar-nos la força de l’Amor que venç, fins i tot, la mort! Jesús ha entrat a Jerusalem com a “Senyor de Pau”.

Rams de pau rebre’t a Tu, Jesús, el Crist, el “Senyor de Pau”.

Rams pacífics per denunciar tota injustícia, tot acte que atempti contra la CARTA MAGNA DE L’EVANGELI, LA CARTA MAGNA DE L’ESTIMAR, que s’articula i desenvolupa en LES LLEIS DE LA BENAURANÇA I DE LA MISERICÒRDIA.

Rams de Pau, doncs, per combatre tota opressió.

Rams de Pau per cercar més el que ens uneix que no pas el que ens allunya, distancia i enfronta.

Rams de Pau per propiciar el desarmament de tota arma, de qualsevol tipologia, que porti a humiliar al que no pensa, sent, viu o actua com tu.

 

Rams de Pau, per oferir diàleg sense condicions, perdó incondicional, restaurar la dignitat.

Rams de Pau, per proclamar la Humanitat Nova!

Rams de Pau, per apropar aquells que s’han anat allunyant, donant-se la esquena els uns als altres i enfrontant.

Rams de Pau, per ensenyar i aprendre a compartir; per ensenyar i aprendre que per entendre’s no és tant necessari parlar la mateixa llengua com el pensar, sentir i actuar des de la MISERICÒRDIA i l’AMOR.

Rams de Pau, per aprendre a pregar els uns pels altres, àdhuc per aquells que ens han ferit i volgut fer mal; per aprendre a resar junts!

Rams de Pau, per ser testimonis de l’AMOR.

Rams de Pau, per condonar tots els deutes i els interessos.

Rams de Pau, per rebre’t i acollir-te a Tu, “Senyor de Pau”, no sols brandant fulles de palmera, branques de llorer o d’olivera… Rams de Pau, per comprometre’ns amb Tu, a ser instruments de la teva Pau, del teu Amor, de la teva Misericòrdia enmig del món.

Rams de Pau, per dir-te: Sóc aquí, Senyor! Compta amb mi!

Siguis on siguis, a casa, de vacances, a l’hospital, en una de les llargues rues d’emigrants, en un camp de refugiats, a la presó, … Bon Diumenge de Rams! Bona Setmana Santa!

 

About Jordi Cerdà

Veure també

Hay salida!

            DIUMENGE II de PASCUA 27 d’Abril de 2019 Horaris …

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies