dijous , maig 23 2019

In Memoriam – Mossen Lladós

 

 

 

 

 

 

Horaris i intencions de pregàries en les Eucaristies:

Diumenge:

10:00h: Pedro i Pilar

12:00h: per els qui pertoca

19:00h: per els qui pertoca

Dilluns:         per els qui pertoca

Dimarts:        per els qui pertoca

Dimecres:     Francésc Llados, prevere (a sant Pius X)

Dijous:           per els qui pertoca

Divendres:   Francésc Llados, prevere

Dissabte:      Mª Angeles Fernandez

 

ACTIVITATS PARROQUIALS

Punt d’acollida laboral: punt d’assessorament per derivar a les persones al servei més adient de l’itinerari laboral de Càritas, ajudant a millorar les possibilitats de trobar feina. Dijous de 10 a 11:30h. Aquest dijous, però, el servei romandrà tancat.

Missa per Mn. Lladós: dimecres, dia 15, se celebrarà la missa funeral per Mn Lladós a la parròquia de sant Pius X. Per motius d’aforament, degut al petit tamany de la nau del nostre temple, proposem la conveniència de ajuntar-nos allà per a aquesta pregària conjunta.

De tots maneres, també celebrarem una missa exequial pel seu descans a la nostra parròquia, el divendres 17, a les 19h.

 Sopar Pascual: el proper dissabte dia 1 de Juny, us convidem a celebrar un sopar Pasqual, amb el ritus que va fer Jesús a l’última cena.  Celebrarem així el final del curs de catequesi (no el final de l’assistència a les celebracions eucarístiques ). Començarem el sopar a les 19:45, després de la missa del vespre (que compleix el precepte dominical. Necessitarem voluntaris, així que els qui vulgueu participar, animeu-vos-hi! El preu serà de 10€ per persona adulta i 5 els nens.

Donatius a la parròquia: IBAN ES96 2100 1017 7602 0001 4826. És important que indiqueu el concepte “Donatiu”.

In Memoriam

 

Jo sóc el bon pastor. El bon pastor dóna la vida per les ovelles.

(Jn 10, 11)

Aquesta setmana ens hem assabentat del traspàs de Mn. Lladós. Em temo que fa poc més de 6 anys que sóc a lla parròquia Sant Cebrià, i pràcticament no vaig conèixer Mn. Lladós, i tota la seva trajectòria. Però puc dir que l’admiro, per l’empremta que veig que ha deixat en tots vosaltres. És un exemple de pastor.

És per aquesta raó que he demanat a un feligrès que em remetés, per a publicar, una breu biografia de Mossèn Francesc Lladós i Pastallé, en l’època del seu pas de 30 anys per la parròquia.

Va néixer a Tiana el mes de novembre de 1929, enguany celebraria els 90 anys

El 13 de juny del 1961 va rebre de mans del Sr. Arquebisbe Dr. Gregorio Modrego el nomenament de rector fundador de la Parròquia de Sant Cebrià. En aquell moment només tenia la carta del nomenament, un solar amb configuració de barranc al carrer Arenys, i la seva fe.

Aquell estiu el 15 d’agost va celebrar la primera missa al terme parroquial en el solar que ocupava part del carrer Arenys, que en aquella època era de terra.

Aviat es va habilitar com capella provisional el baixos del edifici de la cantonada del carrer Arenys i Fastenrraht ocupant el locals que actualment són la fruiteria i la botiga de menjars preparats.

Al mateix temps va començar la planificació del terreny per a aixecar el temple, la construcció dels murs de contenció i moviment de terres, tasca en la qual van col·laborar molts feligresos amb les seves pròpies mans.

Per aquella època també va entrar en funcionament el primer local per activitats per els infants i tots el dissabtes podien veure la tele el famós Bonanza, va ser al semi-sotan de casa de la família Cercós.

La Nit Bona del 1962 estava tot preparat per fer la Missa del Gall i va ser acompanyada de una gran nevada, fogueres, fum i nadales.

El 24 de Juny de 1964 per primera vegada Mn. Lladós visità Fustanyà i s’enamorà del lloc, de tal manera que al Juliol s’organitzà un camp de treball per adequar la casa i a l’Agost i setembre ja vàrem fer-hi les primeres colònies.

Al 1965, amb l’esplanació i fonaments ja delatants, es va col·locar la primera pedra beneïda pel Sr. Arquebisbe Modrego.

Acabat el cobriment de la nau, que segons els planells tenia que ser el saló d’actes del complex parroquial, ja teníem un lloc ampli on celebrar la Santa Missa i les necessitats del barri demanaven una llar d’infants, per la qual cosa  es va fer la primera part del parvulari Noemí i anys després es va ampliar, fins a ocupar tot el sostre de la nau parroquial.

L’any 1988 Mn. Lladós va rebre el Premi Horta Guinardó.

Duran tota la seva estada a la Taxonera va tenir molt clar dues coses:

La primera que es sacerdot i la seva dedicació pastoral era prioritària.

La segona, que per arribar a tot hom calia potenciar la participació veïnal amb totes les facetes potenciant l’associacionisme: l’Associació de Veïns, l’Associació de Dones, l’Agrupació Esportiva,  la Coral, l’Esbart, l’Espai, Club de Gent Jove, Colònies a Fustanyà, etc.

El setembre de 1991 trenta anys després de la seva arribada es nomenat pel arquebisbe Ricard María Carles, Rector de la Parròquia de Sant Pius X.

Per aquesta època i emmarcat dins la campanya Barcelona, Posat Guapa, es va iniciar la construcció de la pista de futbol i les escales a la vegada que es construïa l’edifici del carrer Samaniego i l’edifici del Centre Cívic.

També es va posar la gran Creu al inici de les escales pues la gent passava pel carrer Arenys no trobava l’església.

Els últims anys a estat a la Residencia Sacerdotal de Barcelona om va morir el dimecres passat.

Sr. Lluís Cercós Ibáñez

About Jordi Cerdà

Veure també

DIUMENGE V de QUARESMA

          HORARIOS DE SEMANA SANTA Domingo de Ramos: Misa 10h, 12h, …

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies